Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργαστήριο: Business Planning στον αγροδιατροφικό τομέα



Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η ενίσχυση των γνώσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας ώστε να εξελίξετε την αγροτική σας εκμετάλλευση σε μία βιώσιμη και εξωστρεφή αγροτική επιχείρηση.

Μια επιχείρηση αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Έχει ταυτότητα, όραμα επηρεάζει και επηρεάζεται από τις οικονομικές αλλά και κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Είναι το αποτέλεσμα ανθρώπων, αξιών, συστημάτων και διεργασιών.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι η καταγραφή όλων αυτών των διαφορετικών πραγμάτων που ορίζουν τη φύση και τη λειτουργία μιας επιχειρηματικής οντότητας.

Είναι πολύ δύσκολο και σύνθετο να συνταχθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) που να καταγράφει πλήρως και με ακρίβεια όλες τις διαστάσεις που διέπουν μια επιχείρηση. Εξού κα τα τόσα πολλά και διαφορετικά μοντέλα που μπορεί κάποιος να βρει κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Εμείς, σχεδιάσαμε ένα βιωματικό εργαστήριο, που προσομοιώνει τη διαδικασία δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου με εστίαση στον αγρο-διατροφικό τομέα. Εντάξαμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία του management τα οποία χρησιμοποιούν από τις πιο μικρές ατομικές επιχειρήσεις έως και οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις για το δικό τους επιχειρηματικό σχεδιασμό.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την ταυτότητα της δικής τους επιχείρησης και το περιβάλλον που την περικλείει. Θα καταγράψουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και μαζί θα συζητήσουμε τα στάδια υλοποίησής της. Θα προσδιορίσουμε την αγορά στόχο μας και θα ετοιμάσουμε τη δική μας λύση για το πώς την κατακτήσουμε. Θα συζητήσουμε για την λειτουργία και τη διοίκηση του σχεδίου μας και τέλος θα κάνουμε μια εκτενή αναφορά στην οικονομική διάσταση του σχεδίου μας.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν δικό τους ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος:

Θα ακούσετε τις βασικές αρχές του επιχειρηματικού σχεδιασμού μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, θα έρθετε σε επαφή με εργαλεία οικονομικού σχεδιασμού μιας επιχείρησης, θα δείτε σύντομα όλες τις ενότητες που αποτελούν ένα επιχειρηματικό σχέδιο και θα συμμετέχετε στη δημιουργία ενός πρότυπου επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο, αλλά και ευρύτερα με τον κλάδο των τροφίμων.

Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών για να παρακολουθήσετε τις ενότητες μας.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου γίνεται από την εταιρεία ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΩΤΤΑ Ο.Ε. και το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Δήμητρα

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 50€

Ημερομηνία Υλοποίησης: Θα ανακοινωθεί
Οι πελάτες της εταιρείας Περουλάκης - Κώττα Ο.Ε δικαιούνται έκπτωση 30%
Κόστος συμμετοχής: Σπουδαστών - Φοιτητών 35€

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα σας καλέσουμε μόλις ανακοινωθεί το σεμινάριο
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: https://forms.gle/U8gsT9iDHRmkyWwE8

Ομιλητές:
Ρίζος Ορέστης, Οικονομολόγος, ΜΒΑ
Περουλάκης Ιωάννης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και σε αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, θέλουν να προχωρήσουν σε πρώτη μεταποίηση των προϊόντων τους και να τα προωθήσουν στην αγορά.

Σεμινάριο: Παραγωγή Προϊόντων γάλακτος - τυροκομία

Το σεμινάριο παρέχει στους εκπαιδευόμενους όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την παραγωγή & μεταποίηση του γάλακτος και την παραγωγή προϊόντων γάλακτος& τυριών σύμφωνα με τους Κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα, την Ελληνική Νομοθεσία και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Μαγείρεψε και δοκίμασε με την παρέα σου!

Στο εργαστήριο αυτό θα εκτελέσετε εσείς τις παρακάτω τρεις συνταγές σε συνεργασία με τον Σεφ κύριο Θεολόγου Αλέξανδρο και στο τέλος του εργαστηρίου θα πάρετε μαζί σας τις παρασκευές σας.